Ugrás a tartalomhoz
2014 nov. 27.

ELSZÁRMAZOTTAK TALÁLKOZÓJA

„A világon mindig az a legszebb, ahol valamikor otthon voltunk!”

 Buzsák 2014. július 19.

Más településekhez hasonlóan, 2014. évben Buzsák község Önkormányzata is megszervezte a buzsáki elszármazottak találkozóját, melyen szép számmal megjelentek mindazok, akik itt születtek, itt laktak, akiket gyökereik valamilyen módon Buzsákhoz kötnek.

A Somogyiak Baráti Köre nevében Simon László elnök köszöntötte a találkozó részvevőit.

Idézet egy résztvevő soraiból: „Köszönjük a mai csodálatos napot mindenkinek, aki a buzsáki elszármazottak találkozójának szervezésében és lebonyolításában részt vett. Nagyon jól éreztük magunkat. Örülünk, hogy Kara Lajos polgármester úr megvalósította ezt a régen várt találkozót. A műsorban többek között fergeteges műsort adtak elő a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület, a Nyugdíjasok Buzsáki Egyesülete és a Bokréta Hagyományőrző Együttes. Köszönjük Nekik ezt a felejthetetlen élményt. Finom ebédet ettünk, amiért köszönet a szakácsoknak! Reméljük, jövőre újra ott lehetünk a következő, azaz a II. "Buzsáki Hazaváró" programon!” (Németh Julianna)

 

Gamás 2014. augusztus 16.

 A 200 éves  katolikus templom restaurálása elkészült, felszentelése megtörtént.  Ezt követően az iskola udvarán gyűltünk össze több százan, ahol Tóth Péter polgármester úr köszöntötte az egybegyűlteket. Elhangzott több üdvözlés, méltatás, emlékezés. Baráti Körünktől én kaptam a megtisztelő feladatot, hogy üdvözöljem a gamásiakat, tájékoztassam őket elkötelezettségünkről Somogyért. A további kapcsolattartás fontosságát hangsúlyoztam. Átadtam a polgármester úrnak egy Budapestről készült szép albumot. Dr. Knézy Juditól - aki Gamáson a hetvenes években néprajzi gyűjtést végzett - kaptam egy kisebb összeállítást felolvasásra. A szövegben olvasható családok részére ebből másolatot küldtem a polgármester úrral.  A beszédek után megéheztünk és vendéglátóink készítette ebédet elfogyasztottuk. Találkoztunk rég nem látott osztálytársakkal, szomszédokkal. Tóthné Kovács Rózsa tanárnő nagy-nagy szeretettel üdvözölt, amit én is hasonlóképpen viszonoztam.  Nagy érdeklődéssel néztük a régi fotókból készített kiállítást. Láttuk mennyit fejlődött az eltelt évtizedek alatt a falu és azt is, hogy sok régi ház már lakatlan. Délután Kovács Kati koncert volt, majd egy mai zenét játszó együttes és záróprogramként egy nagyon tehetséges néptánc együttes.

A korábbi és a találkozón készült képek megtekinthetők a gamasfalu.hupont.hu honlapon.

Ha meghívást kap valaki ilyen rendezvényre, ne hagyja ki! Fantasztikus élmény, lelki gazdagodás. (Mihajlovné Aigner Anikó)

 

süti beállítások módosítása