Ugrás a tartalomhoz
2014 dec. 31.

A Radványi házaspár bemutatkozó estje

2014. október 28-án a Somogyiak Baráti Körének a tagjait bemutató sorozat 50. jubileumi estjén a Radványi család volt a vendég a Rátkay klubban. A baráti kör elnöke Simon László beszélt a Radványi házaspár 47 évet együtt töltött életútjáról. Kati Kaposváron született, iskoláit a berzsenyiben végezte, majd a Noszlopy Gáspár Közgazdasági technikumban érettségizett. Imre az ország távoli táján, Diósgyőrben látta meg a napvilágot. Iskoláit az Egri Líceumban végezte, majd Diósgyőrben érettségizett. 1960-ban a Tiszti Főiskola elvégzése után az Országos Légvédelmi Parancsnokságra, majd 1965-ben a Taszári Honi vadászrepülő Ezredhez került. Imre fiatal tisztként a kaposvári Szabadság parki kerthelyiségben találkozott Katival, és szerelem lett első látásra.1967-ben a csodálatos kaposvári Városházán kimondták a boldogító igent. A házasságból két gyermek született, és így még teljesebbé lett az életük. Kati és Imre beszélt a katona családok cseppet sem könnyű helyzetéről. Imre 1979-ben elkerült Taszárról Budapestre, így öt évig hétvégi apuka lett és a Katira hárult a két gyerek nevelése és a család egybetartása. A Budapestre költözést követően Imre a Budapest Főváros Polgári Védelmi Igazgatóság XI. kerületi parancsnoka lett, Kati a Honvédelmi Minisztérium Gyermekintézményei gazdálkodási felügyeletét végezte, a gyermekintézmények megszűntetése után a HM üdültetési feladatait látta el. Lányuk Katalin óvónő lett és mellette művészi szinten foglalkozik foltvarrással, kiállított munkáit az est vendégei is megcsodálták. A múlt felidézése közben egy-egy verset olvasott fel Kati, illetve a család kedves barátja Monok Zsuzsanna. Unokájuk, Kitty kedves szavakkal méltatta szerető nagyszüleit.

Dr. Komiszár Lajos egyetemi tanárt beszédében kiemelte Imréék kiemelkedő kerti tevékenységét, a kiállításokon elért előkelő helyezéseit, Katinak a Bicskei Kertbarátok Körében végzett áldozatos és példaértékű titkári munkáját. Fekete Gyula ezredes, a család barátja, a Belügyi Nyugdíjasok Budapesti Egyesülete elnökekének szavaiból kiderült, hogy a Radványi házaspár itt is kiemelkedő tevékenységet folytat.

Az est méltó lezárásaként a Radványi házaspár vendégül látta a Somogyiak Baráti Köre tagjait és a meghívott vendégeket a bicskei kertjükben termett boraival és az általuk készített pálinkájukkal és Kati által készített süteményekkel.

 

süti beállítások módosítása