Ugrás a tartalomhoz
2014 máj. 17.

Stephanus - díj Fésüs Éva írónőnek

A Szent István Társulat szervezésében az idén immár huszonkettedik alkalommal került megrendezésre a Szent István Könyvhét, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legismertebb hazai seregszemléjére. 2014. május 12-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében ERDŐ PÉTER bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat fővédnöke nyitotta meg .

 A megnyitón ERDŐ PÉTER bíboros, valamint SPÁNYI ANTALszékesfehérvári megyéspüspök, a Stephanus Alapítvány elnöke, átadta az idei Stephanus - díjakat, teológiai kategóriában BOLBERITZ PÁL professor úrnak, irodalmi kategóriában FÉSÜS ÉVA írónőnek. ( Betegsége miatt fia Temesi Balász vette át a díjat).

A díjazottakat ROKAY ZOLTÁN egyetemi tanár, valamint KATONA ISTVÁN nyugalmazott egri segédpüspök méltatta.

 Büszkék vagyunk arra, hogy FÉSÜS ÉVA a Somogyiak Baráti Körének tagja, Kaposvár díszpolgári címmel és PRO COMITATU SOMOGY kitüntetésekkel is megtisztelte az írónőt.

A május 24-i kaposvári látogatásunkon az írónő fiával történt előzetes egyeztetéssel szeretnénk, ha a Városházán 11.30-kor kerülne ünnepélyesen átadásra FÉSÜS ÉVÁNAK a díj, valljuk, hogy ez a város ünnepe is!

süti beállítások módosítása